Tämä viikko on ollut tosissaan hyvä. Niin opiskelun kuin työnkin puolesta. Vähän enemmän vapaata töistä niin on saanut taas nostettua hieman sosiaalista elämääkin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tapaa enemmän kavereita, tulee paremmalle tuulelle ja jaksaa keskittyä kaikkeen paremmin. Ja olen ollut kohta polttamatta kaksi viikkoa ja senkin huomaa virkeystasossa. On pirteämpi ja iloisempi. Jokelan koulun tapaus oli kauhea ja on tosin ollut nyt mielessä keskiviikosta lähtien. Vaikka se ei tosin koskenut mitenkään henkilökohtaisesti niin että olisi tuntenut ketään joka olisi ollut mukana, tuli siitä silti paha mieli.

Juu mutta opiskelu asioihin kuten opintopäiväkirjassa kuuluu. On ollut siis hyvä viikko. Sain tietotekniikankokeesta 5:sen (asteikko1-5), eli ei olisi paljon paremmin voinut mennä. Ja koko ensimmäisestä kurssista tuli arvosanaksi 4. Olen siis erittäin tyytyväinen ensimmäiseen kurssiin. Ainoastaan ryhmätyömme ensimmäisessä periodissa hieman harmittaa (arvosana3). Sen olisi pitänyt mennä paremmin. Sitä tehtiin antaumuksella ja se suunniteltiin hyvin

No mutta nyt on siis uusi jakso ja uudet kujeet. Ja uusi ryhmätyö ja uusi ryhmä. Aloitimme siis www-sivuprojektin ja saimme viikon alussa tietää asiakkaan kenelle sivuja tehdään. Tiistaina tapasimme asiakkaan ensimmäistä kertaa ja saimme tietää minkälaisia sivuja asiakas haluaisi. Pääsimme siis suunnittelussa hieman eteenpäin. Kaikki materiaali sivuille tulee asiakkaalta joten siihen emme pysty vielä vaikuttamaan. Sen suhteen ei auta kuin odotella. Muuten projektimme on alkanut hyvin. Minulla itselläni ei ole aikaisempaa kokemusta nettisivujen teosta ja kaikki ohjelmat mitä olemme tämän toisen periodin aikana käyttäneet ovat olleet minulle uusia. Ryhmässämme kuitenkin on paljon osaamista ja päätimme alkaa suunnittelemaan sivun layouttia. Uskoisin että sivuista tulee hienot ja hyvät ja toivon että kaikki ryhmästämme haluavat panostaa niihin yhtä paljon kuin minä itse. Tällä viikolla ryhmässä oli hieman ärsyyntynyt tunnelma kun yksi ryhmän jäsen ei käynyt kahdessa palaverissa peräkkäin. Huomautin kyseiselle henkilölle että hän voisi tulla seuraavalla kerralla sitten paikalle. Toivottavasti hän ymmärsi. En tosin voimut olla kauhean vihainen kun toinen kertoi jo suunnitellen sa sivujen layouttia ja tehneensä siis kuitenkin paljon töitä projektin eteen. Meillä on siis tällä hetkellä kaksi layout suunnitelmaa. Ei paha. Kaikilla on niin paljon ideoita ja luulen että niiden yhdistämisestä voi tulla vaikeaa. Toisaalta parempi että niitä on liikaa kuin liian vähän. Väilillä aina itsastä tuntuu että on jotenkin tyhmä, ei niin lahjakas ja luova kuin muut. Toivon tosissaan myös että opin jotain ihan tosissaan sivujen tekemisestä. Tällä hetkellä roolini on lähinnä hoitaa kaikki kirjallinen puoli sivujen tekoon liittyen. Tulee kyllä olemaan vaikeata karsia pois niitä ideoita ja toivottavasti kukaan ei pahoita mieltään liikaa siitä.

Hyvä viikko on siis ollut projekti edennyt ja muutenkin kuolussa on ollut mukavaa. Visuaalisen suunnittelun tunneilla meillä on ollut viikon verran sivuprojektina suunnitella Keravan kaupungille, kaupunkiin muuttavien asukkaiden tietopaketin laatikon ulkoasu. Tarkoittaa siis pientä postin laatikkoa (koko A5) jonne tulee kaupungilta eräänlainen tieto paketti niille jotka muuttavat kaupunkiin. Projekti toteutettiin pareittain vektorigrafiikka ohjelmalla. Minä ja parini emme olleet koskaan käyttäneet vektorigrafiikkaa ennen tätä kurssia ja olin aivan varma että luokaltamme muut jo osaavammat henkilöt tekevät todella hienoja töitä meihin verrattuna. Kuitenkin pareja oli 10 ja niistä valittiin 2 jotka esitellään kaupungin ihmisille. Ja meidän työ oli siis toinen näistä. Eli hyvä homma siis.